+30 22430 22444

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Η Κάλυμνος είναι ένα ελληνικό νησί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ανήκει στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται στα δυτικά της Αλικαρνασσού, ανάμεσα στην Κω και τη Λέρο. Βρίσκεται γύρω στις 2 με 5 ώρες από τη Ρόδο.

Η Κάλυμνος είναι ανέκαθεν γνωστή ως το “νησί των σφουγγαράδων”. Η σπογγαλιεία αποτελούσε ανέκαθεν ένα συνηθισμένο επάγγελμα στην Κάλυμνο και τα σφουγγάρια ήταν βασική πηγή εισοδήματος για τους ντόπιους, φέρνοντας πλούτο στο νησί και κάνοντάς το γνωστό σε όλη τη μεσόγειο. Τα σφουγγάρια ψαρεύονταν από το Αιγαίο πέλαγος, μέχρι τις θάλασσες της Βόρειας Αφρικής. Στις αρχές, η κατάδυση γινόταν χωρίς εξοπλισμό.

Όντας κυρίως άγονο (αν εξαιρέσουμε την κοιλάδα του Βαθύ), η γεωργία δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία. Το νησί είναι διάσημο για τα εσπεριδοειδή του. Μια άλλη δραστηριότητα ήταν η δημιουργία γυναικείων καλυμμάτων για το κεφάλι, τα οποία και αποτελούσαν βασικό στοιχείο ένδυσης.

Πρόσφατα, ο τουρισμός έχει αποκτήσει βαρύνουσα σημασία για το νησί, ειδικά σχετικά  με την αναρρίχηση. Το 2006, η Κάλυμνος απέκτησε και αεροδρόμιο, για την καλύτερη σύνδεσή της με άλλους προορισμούς.

Compare Listings

Τίτλος Τιμή Κατάσταση Τύπος Εμβαδόν Σκοπός υπνοδωμάτια Μπάνια